OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz için 1964 yılında temel atılmış ve kısa zamanda tamamlanarak 1965-1966 eğitim öğretim yılında Feriköy İlkokulu olarak hizmete girmiştir.

31.10.2013 2667

Okulumuz Tarihçesi

Önceleri okulumuzun bulunduğu alan boş ve bakımsız bir yermiş. Buraya 1964 yılında temel atılmış ve kısa zamanda tamamlanarak 1965-1966 eğitim öğretim yılında Feriköy İlkokulu olarak hizmete girmiştir. Daha sonra Mahmut Şevket Paşa olarak Milli Eğitim tarafından değiştirilmiştir. Açıldığı yıl okul müdürü ve 12 öğretmenle tekli öğretime başlamıştır. Birinci sınıflar yeni kayıtlarla oluşturulmuş, diğer sınıfla ise çevre okullar olan Kurtuluş ve Feriköy İlkokulundan öğretmenleri ile gelmiştir. Daha sonraları öğrenci fazlalığından çift öğretim yoluna gidilmiş 2007-2008 eğitim-öğretim yılına kadar böyle devam etmiştir. Okulumuz 1991-1992 Eğitim-Öğretim yılında ilköğretime geçmiştir ve halen böyle devam etmektedir. Okulumuz 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmüştür. Eğitim-Öğretime yarım dönem ara verilerek belediye tarafından güçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Okulumuzda sınıf mevcutlarının çok olması nedeniyle okulumuza belediye tarafından ek bina yaptırılmıştır. 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında ek binada eğitim-öğretime başlanmıştır. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz belediye tarafından tamamıyla yıkılmış, aynı arsa üzerine bahçe daraltılarak okul genişletilmek suretiyle yenilenmiştir. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde yeni okulda eğitim öğretime başlanmış, halen aynı binada devam edilmektedir.

Mahmut Şevket Paşa Kimdir?

Okulumuza Adı Verilen Kişi Mahmut Şevket Paşa Türk devlet adamı ve askerdir. 1909 yılında İstanbul'daki 31 Mart ihtilalini bastırmak üzere hareket ordusunun başına getirmiştir. Bu ayaklanmayı bastırdıktan sonra 2. Abdülhamit'in tahttan indirilmesinde ve Selanik'e sürülmesinde baş rol oynamıştır. Daha sonra kurmay başkanı olmuştur. İttihatçıların Bab-ı Ali baskını ile hükümeti düşürmesi sonucunda sadrazam olmuştur. Sadrazamlığı zamanında memlekete faydalı olmaya çalışmıştır. İttihatçıların düşmanları 14 Haziran 1913'te harbiye nezaretinden Bab-ı Ali'ye gelmekte olan Mahmut Şevket Paşa'ya bir suikast düzenlemişlerdir. Bu suikast sonucu hayatını kaybeden Mahmut Şevket Paşa Hürriyet-i Edebiye tepesinde gömülüdür.